22-jarige Leidenaar aangehouden voor betrokkenheid bij drugs- en wapenhandel

5 maanden geleden gepubliceerd

Een 22-jarige man uit Leiden is op 19 februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs en wapens. De verdachte zat al vast voor een stalkingzaak sinds november 2023.

Onderzoek naar verdovende middelen en wapenhandel

De verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs en wapens ontstond nadat de telefoon van de verdachte in beslag werd genomen in een onderzoek naar de verkoop van harddrugs. Het vermoeden rees dat de man zich mogelijk ook bezighield met de handel in verdovende middelen en wapens.

Doorzoeking woning

Een officier van justitie gaf toestemming om de verdachte aan te houden in verband met de verdenkingen van wapen- en harddrugshandel. In het kader van dit onderzoek werd op 13 februari een woning in Leiden doorzocht onder leiding van een rechter-commissaris. Hierbij werden onder andere telefoons, computers en een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen.

Pro-formazitting en aanklacht

Op 19 februari verscheen de verdachte voor een pro-formazitting in verband met de stalkingzaak waarvoor hij reeds vastzat. Toen de rechter besloot de voorlopige hechtenis voor deze zaak te schorsen, werd de man direct medegedeeld dat hij opnieuw was aangehouden, ditmaal als verdachte van drugs- en wapenhandel.