Vrouwen lastiggevallen in centrum Leiden, politie onderzoekt incidenten

5 maanden geleden gepubliceerd

In de afgelopen week hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden in het centrum van Leiden waarbij vrouwen, waaronder studentes, zijn lastiggevallen of aangerand door een man. De politie is een onderzoek gestart naar deze incidenten en roept slachtoffers op om zich te melden.

Verschillende meldingen

De afgelopen periode ontving de politie meerdere meldingen van vrouwen die in de avond en nacht in het centrum van Leiden zijn lastiggevallen of aangerand. Het is vermoedelijk niet elke keer dezelfde man geweest. De politie neemt deze meldingen zeer serieus en is daarom een onderzoek gestart.

Oproep aan mogelijke slachtoffers

Er kunnen mogelijk meer slachtoffers zijn van soortgelijke incidenten. Als dit het geval is en deze slachtoffers hebben zich nog niet gemeld bij de politie, worden zij opgeroepen om dit alsnog te doen.

Verhoogde alertheid

Deze incidenten kunnen leiden tot bezorgdheid onder vrouwen in Leiden. De politie begrijpt dit en roept daarom op om extra alert te zijn op verdacht gedrag en goed op elkaar te letten. Bij verdacht gedrag of lastigvallen wordt geadviseerd direct 112 te bellen.

Tips voor de politie

Heeft u tips voor de politie met betrekking tot deze incidenten? Dan wordt u verzocht contact op te nemen.

Hulp na seksueel geweld

Het Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt. Dit geldt zowel voor recente als voor langere tijd geleden gebeurde incidenten. Zij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.