Update onderzoek zedenzaken centrum Leiden

5 maanden geleden gepubliceerd

De recherche doet onderzoek naar een aantal zedenzaken in het centrum van Leiden. Inmiddels is gebleken dat een van deze zaken een verkrachting betreft. De incidenten zijn vooral gericht tegen vrouwen, waaronder studentes, die lastiggevallen of aangerand zijn door een man. In een van de gevallen was er sprake van een verkrachting.

Incidenten

Een jonge Leidse vrouw werd in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 februari slachtoffer van een verkrachting. Ze was lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde toen ze plotseling werd aangesproken door een onbekende man, die haar vervolgens belaagde. Het incident vond plaats tussen 02.45 uur en 03.30 uur. De politie heeft direct een buurtonderzoek gestart, maar heeft de verdachte niet meer kunnen vinden.

Waarschuwing

Omdat er meerdere meldingen waren, heeft de politie besloten om vrouwen in het centrum van Leiden te waarschuwen. Hoewel niet over elke afzonderlijke zedenzaak wordt gepubliceerd, hecht de politie er waarde aan om te melden dat er een aangifte is opgenomen van een verkrachting. Op basis van verklaringen lijkt het niet in alle gevallen om dezelfde man te gaan.

Extra aandacht

Deze zaken hebben extra aandacht tijdens surveillances door de politie, zowel door agenten in uniform als in burger. De zaken worden extra onder de aandacht van de agenten gebracht tijdens de briefings op de drie Leidse politieteams.

Oproep aan de bevolking

De politie begrijpt dat deze incidenten kunnen leiden tot bezorgdheid onder vrouwen in Leiden. Daarom vraagt zij iedereen om extra alert te zijn op verdacht gedrag. Bij verdachte situaties wordt aangeraden om direct 112 te bellen. De politie vermoedt dat er mogelijk meer slachtoffers zijn van soortgelijke incidenten die zich nog niet hebben gemeld en roept hen op om dit alsnog te doen.