Activiteiten en tentoonstellingen Wereldmuseum Maart & April 2024

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In het Wereldmuseum Amsterdam is momenteel de tentoonstelling ‘Imprints’ te zien. Deze tentoonstelling reflecteert op erfenissen van de Nederlandse overheersing van Indonesië. De kunstenaars Elia Nurvista, Max Kisman en Sabine Groenewegen zijn uitgenodigd om hun visie op de invloed van het koloniale verleden op het heden te delen.

Laatste kans | Plastic Crush: t/m 21 april

De tentoonstelling ‘Plastic Crush’ laat zien hoe ons leven is doordrongen van plastic. Bezoekers worden uitgedaagd om hun eigen associaties bij het woord ‘plastic’ te onderzoeken.

17 maart | Ongemakkelijk gesprek ‘Als de dood voor de dood’

Op 17 maart organiseert het Wereldmuseum Amsterdam een ongemakkelijk gesprek over onze eigen sterfelijkheid. Dit gesprek maakt deel uit van een reeks gesprekken over complexe onderwerpen, culturele conflicten en taboes.

Zondag 24 maart | Hanami festival

Op 24 maart viert het Wereldmuseum Leiden het Hanami festival. Bezoekers kunnen picknicken onder de kersenbloesembomen en genieten van diverse activiteiten, waaronder het vouwen van Sakura en een optreden van DJ Yuki Hoshi.

Zondag 24 maart | Lezing Naoko Abe

Op dezelfde dag geeft journaliste en non-fictieschrijfster Naoko Abe een lezing in het Wereldmuseum Leiden over haar boek ‘Sakura. Hoe een Engelsman de Japanse kersenbloesem redde.’

Verwacht | Kodomo no Hi - Japanse Kinderdag-viering

Van 28 april tot en met 12 mei viert het Wereldmuseum Leiden de Japanse Kinderdag, Kodomo no Hi, met een reeks activiteiten voor kinderen.

Nu te zien | In Schitterend Licht: Afrikaanse hedendaagse kunst

In het Wereldmuseum Leiden is de tentoonstelling ‘In Schitterend Licht’ te zien. De tentoonstelling toont de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en haar diaspora.

Verwacht | Tate Modern tentoonstelling ‘A World in Common’: vanaf 2 maart

Op 2 maart opent het Wereldmuseum Rotterdam in samenwerking met Tate Modern, Londen de tentoonstelling ‘A World in Common.’ De tentoonstelling verkent het dynamische landschap van fotografie op het Afrikaanse continent.

Zaterdag 2 maart | Museumnacht010 Wereldmuseum ‘Healing Rhythms’

Tijdens Museumnacht010 viert het Wereldmuseum ‘Healing Rhythms’ van over de hele wereld. Bezoekers kunnen genieten van muziek, dans en poëzie.

Nu te zien | Kolonialisme en Rotterdam: Te zien t/m 3 november 2024

Het Wereldmuseum Rotterdam heeft de tentoonstelling ‘Kolonialisme en Rotterdam’ geopend. De tentoonstelling toont de stadsgeschiedenis in relatie tot wereldgeschiedenissen en de doorwerking daarvan in het heden.

Related news