Betrapte inbrekers spuiten vloeistof bewoner in gezicht Oegstgeest

Normal politiemotor geparkeerd
Afbeelding: Politie

De bewoner van een woning aan de Hofbrouckerlaan werd donderdag 14 januari met een vloeistof in het gezicht gespoten toen hij bij thuiskomst in zijn woning twee inbrekers betrapte. De recherche is op zoek naar getuigen.

De bewoner kwam omstreeks 18.40 uur bij zijn woning aan en zag twee jonge mannen in zijn woning staan. Hij riep hard naar de jongens waarop zij vluchtten. Tijdens hun vlucht spoot een van hen de man met een vloeistof in het gezicht. Ook kreeg de man een trap of duw, waarop hij ten val kwam. De twee jongens gingen er vervolgens vandoor met persoonlijke eigendommen van de bewoner. De renden vanaf de woning via het Emmaplein de Spaargarenstraat in en verdwenen daar uit het zicht. Het slachtoffer hield, behalve branderige ogen, geen letsel over aan het voorval.

Signalementen

Van de jongens zijn de volgende signalementen bekend:

Jongen 1:
- 16 tot 17 jaar
- licht getinte huidskleur
- ongeveer 1.70 meter groot
- donker gekleed
- plat donker haar
- droeg geen gezicht bedekking

Jongen 2:
- 16 - 17 jaar
- licht getinte huidskleur
- ongeveer 1.70 meter groot
- donker gekleed
- droeg geen gezichtsbedekking
 

Iets gezien?

De recherche onderzoek de zaak en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben of op een andere manier informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. De districtsrecherche in Leiden is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Adverteren op Leiden-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leiden-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leiden
00:09

18° C

Bewolkt

0.89 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief