Leidenaar aangehouden als hoofdverdachte in onderzoek naar drugshandel

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

In een rechercheonderzoek naar de handel in drugs is donderdag 26 november een 25-jarige Leidenaar aangehouden als hoofdverdachte. Hij zal maandag 30 november worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

De afgelopen maanden kreeg politie Leiden-Zuid aanwijzingen binnen over de handel in drugs. Jonge jongens leken ogenschijnlijk makkelijk de stap te maken om drugs te verhandelen, waarbij het vermoeden rees dat zij werden aangestuurd. Om niet alleen op heterdaad dealers aan te pakken maar ook verder te kijken naar de achterliggende organisator, werd besloten een rechercheonderzoek op te starten.

Actie

Gaande het onderzoek kwam de identiteit van de nu aangehouden 25-jarige Leidenaar naar voren en rezen sterke vermoedens dat hij als hoofdverdachte moest worden aangemerkt. Een officier van justitie verleende daarom toestemming de man buiten heterdaad aan te houden. Nadat hij aan het begin van de avond op straat werd aangehouden, stapten rechercheurs vervolgens de verblijfplaats van de hoofdverdachte binnen voor een doorzoeking. Daarbij werden onder andere telefoons en gegevensdragers in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verhoor en wordt maandag 30 november voorgeleid aan een rechter-commissaris. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Adverteren op Leiden-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leiden-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leiden
01:13

18° C

Bewolkt

0.89 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief